Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Wołowina rostbef - 200 dekagramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 20 dekagramów
  • duża cebula - 1 sztuka
  • pędy bambusa - 20 dekagramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Duża papryka czerwona - 1 sztuka
  • duża marchew - 1 sztuka
  • Cebula dymka (tylko zielona część) - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 50 gramów
  • imbir - 1 sztuka
  • sos sojowy - 2 łyżeczki
  • cukier - 1 szczypta
  • olej do smażenia - 80 mililitrów
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans.
  2. Sparz i pokrój makaron. Namocz grzyby, a następnie je posiekaj.
  3. Pokrój na małe kawałki marchew, paprykę, bambus i cebulę.
  4. Smaż mięso na dużym ogniu przez 3 minuty. Dodaj warzywa, grzyby i kontynuuj smażenie.
  5. Wlej pół szklanki wody, dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr i dalej duś potrawę przez kolejne kilka minut, dokładnie mieszając. Możesz udekorować potrawę posiekaną dymką. Podawaj gorące.