Bób z suszonymi pomidorami

3


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
bób mrożony600 gramów
pomidory suszone (z torebki, niesolone)240 gramów
cebula2 sztuki
ząbek czosnku4 sztuki
olej rzepakowy4 łyżeczki
sok z cytryny4 łyżeczki
natka pietruszki4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Bób pozostaw do rozmrożenia. Obierz ze skórki. Zalej na kilka minut gorącą wodą, odcedź.
Krok 2
Pomidory suszone namocz krótko w ciepłej wodzie, osusz. Pokrój w paseczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Podsmaż cebulę na oleju. Następnie dodaj czosnek i suszone pomidory. Smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 3
Wymieszaj bób z cebulą, czosnkiem i pomidorami. Dopraw sokiem z cytryny.
Krok 4
Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj. Posyp nią potrawę.
Autor: dr Ewa RychlikPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl