boczek faszerowany

8


Średnie


90 min.


1 os.

Składniki
boczek1 sztuka
Przyprawa do gyrosa Knorr2 łyżeczki
mięso mielone wieprzowe1 kilogram
cebula duża1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
ogórek konserwowy3 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
pieprz0.5 łyżeczek
musztarda2 łyżeczki
jajko1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Płat boczku surowego bez skóry, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować musztardą po "chudszej" stronie boczku. Doprawić troszkę wegetą , przyprawą do gyrosa i pieprzem.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodać poszatkowaną, zeszkloną cebulę, paprykę w drobniutką kostkę, ogórka startego na tartce, jajko. Wyrobić i doprawić do smaku.
Krok 3
Na boczek wyłożyć farsz z mięsa mielonego, zawinąć owijając nicią. Popruszyć przyprawami. Piec do momentu kiedy się zarumieni. Dobre na zimno jako wędlina na kanapki, jak i zarówno na ciepło do obiadku:)
Autor: paulinkaa24Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl