PRZEPISY.PL

Boczek w piwie

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • boczek1 kg
  • majeranek2 łyżki
  • musztarda francuska4 łyżki
  • ząbki czosnku3 szt
  • sok z 1 cytryny
  • ostra papryka w proszku1 łyżka
  • piwo1 szklanka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej4 łyżki
    • Krok 1

      Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, dodaj olej, majeranek, musztardę, sok z cytryny, pieprz i paprykę. Wymieszaj.
    • Krok 2

      Marynata natrzyj boczek i odstaw na godzinę do lodówki.
    • Krok 3

      Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej piwem, wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni. Piecz godzinę pod przykryciem, polewając powstałym sosem. Zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze około 20 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    239
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    499
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    381
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    97
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe