Boeuf Bourguignon

19


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
wołowina600 gramów
wędzony boczek150 gramów
Esencja do duszonych mięs Knorr1 sztuka
pieczarki200 gramów
marchew2 sztuki
cebula2 sztuki
czerwone wino300 mililitrów
gałązki świeżego tymianku4 sztuki
ziele angielskie3 ziarna
ząbek czosnku2 sztuki
liść laurowy2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę, boczek oraz cebulę pokrój w kostkę o grubości 2 cm. Czosnek posiekaj a marchewkę pokrój w półplastry.
Krok 2
W garnku przesmaż mięso, dodaj boczek, marchewkę, cebulę, czosnek oraz koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem. Pieczarki pokrój w cząstki, przesmaż na rozgrzanej patelni i wsyp do garnka. Następnie wlej wino, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Poczekaj, aż wino odparuje o połowę. Dodaj gałązkę tymianku.
Krok 3
Do garnka wlej 600 ml wody i aby wydobyć pełny smak dania dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Garnek przykryj i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gotową potrawę podawaj np. z kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl