| |||||||||
| Składniki | ||
| wołowina | 600 gramów | |
| wędzony boczek | 150 gramów | |
| Esencja do duszonych mięs Knorr | 1 sztuka | |
| pieczarki | 200 gramów | |
| marchew | 2 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| czerwone wino | 300 mililitrów | |
| gałązki świeżego tymianku | 4 sztuki | |
| ziele angielskie | 3 ziarna | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| liść laurowy | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wołowinę, boczek oraz cebulę pokrój w kostkę o grubości 2 cm. Czosnek posiekaj a marchewkę pokrój w półplastry. |
| Krok 2 |
| W garnku przesmaż mięso, dodaj boczek, marchewkę, cebulę, czosnek oraz koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem. Pieczarki pokrój w cząstki, przesmaż na rozgrzanej patelni i wsyp do garnka. Następnie wlej wino, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Poczekaj, aż wino odparuje o połowę. Dodaj gałązkę tymianku. |
| Krok 3 |
| Do garnka wlej 600 ml wody i aby wydobyć pełny smak dania dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Garnek przykryj i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gotową potrawę podawaj np. z kaszą. |
| Autor: przepisy.pl |