Bogracz tradycyjny

282


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
wołowina1 kilogram
Fix Gulasz węgierski Knorr2 opakowania
cebula czerwona300 gramów
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
ząbki czosnku4 sztuki
smalec100 gramów
kminek
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę. Dopraw kminkiem.
Krok 4
Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje, następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 60 minut, aż mięso zrobi się miękkie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl