Bogracz z cukinią
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 500 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 2 opakowania
  • kiełbasa - 300 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • woda - 1 litr
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  2. Kiełbasę, cebulę, cukinię i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
  3. W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj kiełbasę, cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 minut.
  4. Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut na małym ogniu.
  5. Pod koniec duszenia dodaj cukinię i duś kolejne 10 minut.