Bogracz z cukinią

9


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
wołowina500 gramów
cukinia1 sztuka
Fix Gulasz węgierski Knorr2 opakowania
kiełbasa300 gramów
papryka czerwona1 sztuka
cebula2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
kminek1 łyżka
woda1 litr
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 2
Kiełbasę, cebulę, cukinię i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj kiełbasę, cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 minut.
Krok 4
Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut na małym ogniu.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj cukinię i duś kolejne 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl