PRZEPISY.PL

Bogracz z kluseczkami

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
56
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • papryka czerwona1 szt
  • kminek0.5 łyżki
  • pieprz cayenne1 łyżka
  • olej3 łyżki
    • Krok 1

      Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną woda, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę 2x2cm i zamarynuj w przyprawie do karkówki Knorr. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub posiekaj.
    • Krok 2

      W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 min.
    • Krok 3

      Następnie dodaj pomidory w puszce, wodę i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 30 min na małym ogniu.
    • Krok 4

      W czasie kiedy mięso się dusi, ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Następnie przeciśnij je przez praskę i ostudź. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę pszenną i ziemniaczana, po czym całość wymieszaj i zagnieć na ciasto.
    • Krok 5

      Z powstałego ciasta uformuj rulony o średnicy ok. 2 cm i pokrój pod skosem na romby.
    • Krok 6

      Kluski wrzuć na wrzątek, gotuj ok. 5 min po czym wyłów je łyżką cedzakową i podawaj z Bograczem.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do karkówki KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    25
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    1
    Łatwe
    655
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    1208
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    27
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe