Bogracz z pieczarką
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 1 kilogram
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 2 opakowania
  • pieczarki - 400 gramów
  • cebula czerwona - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • smalec - 100 gramów
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
  3. W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
  4. Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
  5. Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.