Bogracz z pieczarką

111


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
wołowina1 kilogram
Fix Gulasz węgierski Knorr2 opakowania
pieczarki400 gramów
cebula czerwona2 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
ząbki czosnku4 sztuki
smalec100 gramów
kminek1 łyżeczka
papryka słodka1 łyżeczka
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
Krok 4
Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
Krok 5
Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl