Bogracz z pieczarką

97


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
wołowina1 kilogram
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr2 opakowania
pieczarki400 gramów
cebula czerwona2 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
ząbki czosnku4 sztuki
smalec100 gramów
Kminek z Polski Knorr1 łyżeczka
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
Krok 4
Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
Krok 5
Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl