Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Mięso mielone z indyka (zawsze wybieram sprawdzone Samo dobro Indykpol) - 0.5 kilogramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbek - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.
  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.
  3. Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.
  4. Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
  5. Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego