Bolognese w greckim stylu

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe400 gramów
pomidory z puszki400 gramów
czarne oliwki10 sztuk
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
pomidorki cherry 120 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
cebula1 sztuka
olej2 łyżki
woda0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, czosnek w plasterki, a pomidorki i oliwki na pół.
Krok 2
Mięso mielone wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.
Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.
Krok 4
Dodaj Fix Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.
Krok 5
Na końcu dorzuć do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z makaronem. Dodatkowo posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl