Bolońska łódź podwodna
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • starty ser cheddar - 30 gramów
  • mini bagietka - 4 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
  2. Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.
  3. Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
  4. Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.
  5. Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.