Bonda bread

1


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej roślinny1 litr
kolendra2 gramy
pierś kurczaka1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
różyczki kalafiora5 sztuk
limonka świeża1 sztuka
chleb tostowy kromki6 sztuk
tikka masala1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.
Krok 2
Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.
Krok 3
Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.
Krok 4
W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.
Autor: nagaziePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl