Bonda bread

Składniki:

  • chleb tostowy kromki - 6 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • pierś kurczaka - 1 sztuka
  • różyczki kalafiora - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • kolendra - 2 gramy
  • limonka świeża - 1 sztuka
  • tikka masala - 1 łyżeczka
  • olej roślinny - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Kalafior ugotuj. Mięso wraz z cebulą drobno posiekaj i podsmaż na patelni z olejem, następnie dodaj kalafior i wszystkie przyprawy i duś przez 10 minut.
  2. Chleb tostowy pokrój w trójkąty odcinając skórki.
  3. Każdy trójkąt wkładaj na kilka sekund do zimnej wody, następnie połóż go na deskę do krojenia, odciśnij zbytek wody, połóż po środku łyżkę nadzienia z kurczaka, na górę połóż następny trójkąt odciśnięty od wody i palcami przyciskaj brzegi pierożka tak aby się skleiły.
  4. W dużej patelni z dużą ilością oleju smaż pierożki z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy aby pozbyć się tłuszczu. Podawaj z ryżem i sosem sweet chilli.