| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Borówki umyć i osuszyć na sicie. |
| Krok 2 |
| Kruchy spód: Mąkę, proszek i sól mieszamy. Dorzucamy zimną i pokrojoną w kostkę Kasię. |
| Krok 3 |
| Dodajemy sok z cytryny i wyrabiamy ciasto tak, by utworzyło kulę. W razie trudności dodajemy po łyżce wody. |
| Krok 4 |
| Ciasto wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę. |
| Krok 5 |
| Następnie wyjmujemy ciasto na pół godziny przed rozpoczęciem wałkowania. |
| Krok 6 |
| Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do formy, koniecznie wylepiamy nim brzegi, żeby borówki nie wypłynęły przy pieczeniu. |
| Krok 7 |
| Wsypujemy borówki. |
| Krok 8 |
| Kruszonka: Wszystkie suche składniki mieszamy i zlepiamy z Kasią. |
| Krok 9 |
| Schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę. |
| Krok 10 |
| Kruszymy na owoce. |