|
Składniki | ||
duży pęczek botwinki | 1 sztuka | |
ziemniaki | 2 sztuki | |
posiekana dymka | 3 łyżki | |
posiekany koperek | 2 łyżki | |
śmietana kremówka 36% | 1 szklanka | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
jajka przepiórcze ugotowane na twardo | 8 sztuk | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
cukier | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w garnku w 6 szklankach wrzątku. Doprowadzić do wrzenia. |
Krok 2 |
Do bulionu dodać posiekaną botwinkę i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut. |
Krok 3 |
Następnie do garnka dodać koperek i dymkę oraz wlać śmietankę i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotować 5 minut. |
Krok 4 |
Podawać z pokrojonymi jajkami przepiórczymi. |
Autor: Kasia G. |