Botwinka

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
duży pęczek botwinki1 sztuka
ziemniaki2 sztuki
posiekana dymka 3 łyżki
posiekany koperek2 łyżki
śmietana kremówka 36%1 szklanka
sok z cytryny1 łyżeczka
jajka przepiórcze ugotowane na twardo8 sztuk
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
cukier1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w garnku w 6 szklankach wrzątku. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 2
Do bulionu dodać posiekaną botwinkę i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut.
Krok 3
Następnie do garnka dodać koperek i dymkę oraz wlać śmietankę i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotować 5 minut.
Krok 4
Podawać z pokrojonymi jajkami przepiórczymi.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl