| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Włóż kości rosołowe do dużego garnka i zalej ok. 2 litrami zimnej wody. Dodaj włoszczyznę, przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. | 
| Krok 2 | 
| Pokrój ziemniaki w drobną kostkę i wrzuć do rosołu.  | 
| Krok 3 | 
| Oczyść botwinkę i pokrój ją drobno wraz z buraczkami. Następnie dodaj ją, wraz z lubczykiem, do gotującego się rosołu, po czym gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. | 
| Krok 4 | 
| Dopraw zupę torebką Barszczu czerwonego Knorr, co zdecydowanie wzmocni smak i poprawi kolor. Zrób zasmażkę z mąki i masła, a następnie dodaj do zupy, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. | 
| Krok 5 | 
| Wlej śmietanę i ponownie wymieszaj. | 
| Krok 6 | 
| Dopraw zupę do smaku cukrem, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z cytryny. Podawaj z połówkami jajek na twardo oraz świeżo posiekanym koperkiem. |