Przygotowanie |
Krok 1 |
Włóż kości rosołowe do dużego garnka i zalej ok. 2 litrami zimnej wody. Dodaj włoszczyznę, przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. |
Krok 2 |
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę i wrzuć do rosołu. |
Krok 3 |
Oczyść botwinkę i pokrój ją drobno wraz z buraczkami. Następnie dodaj ją, wraz z lubczykiem, do gotującego się rosołu, po czym gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. |
Krok 4 |
Dopraw zupę torebką Barszczu czerwonego Knorr, co zdecydowanie wzmocni smak i poprawi kolor. Zrób zasmażkę z mąki i masła, a następnie dodaj do zupy, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
Krok 5 |
Wlej śmietanę i ponownie wymieszaj. |
Krok 6 |
Dopraw zupę do smaku cukrem, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z cytryny. Podawaj z połówkami jajek na twardo oraz świeżo posiekanym koperkiem. |