Bounty
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 170-180 °C

Składniki:

    krem
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • wiórki kokosowe - 30 dekagramów
  • ciasto
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • polewa
  • cukier - 6 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 łyżki
  • kakao - 3 łyżki
  • woda - 4 łyżki
  • margaryna Kasia - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Wsypać wiórki kokosowe i mieszając gotować ok.20 min.
  3. Dodać Kasię i gotować aby ją rozpuścić. Ostudzić.
  4. Ciasto: Białka ubić,dodać cukier,ubijać.
  5. Dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać resztę składników. Dokładnie połączyć wszystko.