Przygotowanie |
Krok 1 |
Z tortilli wykrój cztery długie paski szerokie na około dwa centymetry. Końce pasków posmaruj roztrzepanym jajkiem i sklej ze sobą. Pasek ułóż krawędzią na blasze, uformuj z niego najpierw koło, a następnie serce. Całość umieść w rozgrzanym piekarniku na około 10 minut, aby ciasto zrobiło się sztywne.
|
Krok 2 |
Bakłażana umyj, a następnie pokrój w centymetrowej grubości plastry. |
Krok 3 |
Plastry bakłażana zgrilluj z dwóch stron i ułóż na sałacie. |
Krok 4 |
Oczyść sałatę i ułóż jej część na talerzu. Z powstałego z tortilli serca odetnij dolną krawędź tak, aby mogło pionowo stanąć na talerzu. Pozostałe liście ułóż na środek serca tak, aby utrzymywały serce w pionie. |
Krok 5 |
Na wierzch sałat pokrusz ser i posyp ziarnami granatu.
|
Krok 6 |
Całość dopraw do smaku polewając sosem sałatkowym Knorr wymieszanym z 3 łyżkami oliwy z oliwek i trzema łyżkami wody.
|