| |||||||||
| Składniki | ||
| młode ziemniaki | 300 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| fasolka szparagowa zielona (ugotowana) | 200 gramów | |
| szczypior | 1 pęczek | |
| marchew (starta grubo) | 1 sztuka | |
| seler naciowy łodyga | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann’s Original | 4 łyżki | |
| sok z limonki | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź. |
| Krok 3 |
| W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj |
| Autor: przepisy.pl |