Brazylijska sałatka ziemniaczana

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
młode ziemniaki 300 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
fasolka szparagowa zielona (ugotowana)200 gramów
szczypior1 pęczek
marchew (starta grubo)1 sztuka
seler naciowy łodyga1 sztuka
Majonez Hellmann’s Original4 łyżki
sok z limonki1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl