|
Składniki | ||
młode ziemniaki | 300 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
fasolka szparagowa zielona (ugotowana) | 200 gramów | |
szczypior | 1 pęczek | |
marchew (starta grubo) | 1 sztuka | |
seler naciowy łodyga | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann’s Original | 4 łyżki | |
sok z limonki | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie. |
Krok 2 |
Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź. |
Krok 3 |
W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj |
Autor: przepisy.pl |