Brazylijska sałatka ziemniaczana
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 300 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa zielona (ugotowana) - 200 gramów
  • szczypior - 1 pęczek
  • marchew (starta grubo) - 1 sztuka
  • seler naciowy łodyga - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • sok z limonki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
  2. Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.
  3. W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj