Brokuły po chińsku
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeże brokuły - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 20 gramów
  • czerwona papryczka chili - 0.5 sztuk
  • orzechy - 1 garść
  • sos ostrygowy - 1 łyżka
  • sos sojowy jasny - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść brokuły, wytnij różyczki.
  2. Dobrze rozgrzej olej w woku. Smaż grubo posiekane orzechy przez minutę.
  3. Dodaj brokuły, smaż wszystko jeszcze przez 4 minuty. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  4. Wlej sos sojowy i ostrygowy. Trzymaj potrawę jeszcze chwilę na ogniu. Podaj od razu posypane papryką.