Brokuły w cieście
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuły świeże lub mrożone - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • mąka - 1.5 szklanek
  • jajka - 2 sztuki
  • jasne piwo - 0.75 szklanek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły świeże podziel na mniejsze różyczki. Brokuły mrożone rozmroź.
  2. Mąkę połącz z jajkami i piwem, przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
  3. Różyczki brokułów maczaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i zagotuj. Brokuły podawaj z sosem serwowanym osobno.