Brokuły w sosie czosnkowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuły
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • śmietanka - 100 mililitrów
  • ser feta - 150 gramów
  • czarne oliwki - 50 gramów
  • koperek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel brokuły na małe części. Posiekaj koperek.
  2. Gotuj brokuły na chrupko, we wrzącej wodzie, przez 3 min. Odsącz i przelej zimną wodą.
  3. Wymieszaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą ze śmietanką. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 min.
  4. Wymieszaj brokuły z oliwkami i pokruszonym serem feta. Polej sosem i posyp koperkiem.