|
Składniki | ||
szalotki | 3 sztuki | |
czosnek ząbki | 3 sztuki | |
pieprz czarny | 1 szczypta | |
sos ostrygowy | 6 łyżek | |
olej chili | 1 łyżeczka | |
olej z orzeszków | 1 łyżka | |
brokuły duże | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz. |
Krok 2 |
Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem. |
Krok 3 |
Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut. |
Krok 4 |
Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut. |
Krok 5 |
Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco. |
Autor: pasibrzuch |