Brokuły w sosie ostrygowym

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
szalotki3 sztuki
czosnek ząbki 3 sztuki
pieprz czarny1 szczypta
sos ostrygowy6 łyżek
olej chili 1 łyżeczka
olej z orzeszków1 łyżka
brokuły duże 3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.
Krok 2
Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.
Krok 3
Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 4
Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.
Krok 5
Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl