| |||||||||
| Składniki | ||
| szalotki | 3 sztuki | |
| czosnek ząbki | 3 sztuki | |
| pieprz czarny | 1 szczypta | |
| sos ostrygowy | 6 łyżek | |
| olej chili | 1 łyżeczka | |
| olej z orzeszków | 1 łyżka | |
| brokuły duże | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz. |
| Krok 2 |
| Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem. |
| Krok 3 |
| Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut. |
| Krok 5 |
| Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco. |
| Autor: pasibrzuch |