Brokuły z fetą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuły świeże lub mrożone - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • ser feta - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły świeże podziel na mniejsze różyczki i ugotuj do miękkości. Brokuły mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę. W obu przypadkach je odcedź.
  2. Fix Makaron kremowe 4 sery z mazzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość zagotuj.
  3. Brokuły wymieszaj z ciepłym sosem i przełóż na talerz.
  4. Na wierzchu połóż kawałki sera feta i oprósz oregano.