Brokuły z fetą

28


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
brokuły świeże lub mrożone450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
śmietana 18%100 mililitrów
ser feta1 opakowanie
ząbki czosnku2 sztuki
Oregano z Turcji Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Brokuły świeże podziel na mniejsze różyczki i ugotuj do miękkości. Brokuły mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę. W obu przypadkach je odcedź.
Krok 2
Fix Makaron kremowe 4 sery z mazzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość zagotuj.
Krok 3
Brokuły wymieszaj z ciepłym sosem i przełóż na talerz.
Krok 4
Na wierzchu połóż kawałki sera feta i oprósz oregano.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl