Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj przez 2-3 minuty. Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, mięso w cienkie plasterki. |
Krok 2 |
Rozgrzej oliwę na patelni. Włóż cebulę i smaż prze 3-4 minuty. Dodaj mięso i pieczarki. Dodaj wszystkie przyprawy. Smaż przez kolejne 5 minut. Przełóż na talerz. |
Krok 3 |
Przygotuj sos, zgodnie z instrukcją na opakowaniu Knorr Naturalnie Smaczne – Zapiekanka makaronowa z szynką. Użyj wody i jogurtu greckiego. |
Krok 4 |
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Makaron połącz ze smażonym mięsem z warzywami. Zalej sosem. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut. |
Krok 5 |
W międzyczasie przygotuj surówkę. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce, o grubych oczkach. Podobnie zrób z jabłkiem. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą. Połącz wszystkie składniki, na końcu dodając rukolę. Podawaj z zapiekanką. |