|
Składniki | ||
gorzka czekolada | 300 gramów | |
jajko | 5 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów | |
mąka pszenna | 220 gramów | |
cukier | 2 szklanki | |
sól | 1 łyżeczka | |
posiekanych orzechów różnych | 200 gramów | |
masło orzechowe | 1 puszka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Czekoladę z KASIĄ rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić |
Krok 2 |
Całe jajka ubić z cukrem, około 10 minut |
Krok 3 |
Powoli dodawać przestudzoną masę czekoladową |
Krok 4 |
Następnie dodawać przesianą mąkę i sól (ciągle ubijać). Dodać posiekane orzechy |
Krok 5 |
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (25x25) |
Krok 6 |
Po upieczeniu i ostudzeniu posmarować masłem orzechowym |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |