Brownie

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • gorzka czekolada - 300 gramów
  • jajko - 5 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • mąka pszenna - 220 gramów
  • cukier - 2 szklanki
  • sól - 1 łyżeczka
  • posiekanych orzechów różnych - 200 gramów
  • masło orzechowe - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę z KASIĄ rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić
  2. Całe jajka ubić z cukrem, około 10 minut
  3. Powoli dodawać przestudzoną masę czekoladową
  4. Następnie dodawać przesianą mąkę i sól (ciągle ubijać). Dodać posiekane orzechy
  5. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (25x25)
  6. Po upieczeniu i ostudzeniu posmarować masłem orzechowym