Brownie krówkowo-czekoladowe
  • 45 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 °C
  • Tortownica o średnicy 24 cm

Składniki:

  • masa krówkowo - kajmakowa - 400 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • gorzka czekolada - 3 sztuki
  • kakao - 4 łyżeczki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka - 200 gramów
  • bułka tarta do wysypania formy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę i Kasię rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
  3. Do masy dodawaj partiami jajka i mąkę, ciągle mieszając .
  4. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.
  5. 3/4 ciasta przełóż do tortownicy. Na ciasto wyłóż masę kajmakową.
  6. Całość przykryj resztą pozostałego ciasta. Piecz około 35 minut w 180 st.C. Wystudzone ciasto odłóż na godzinę do lodówki, by masa krówkowa zgęstniała.