Brownie krówkowo-czekoladowe

244


Łatwe


60 min.


9 os.

Składniki
mąka pszenna100 gramów
masa kajmakowa 200 gramów
gorzka czekolada200 gramów
cukier110 gramów
jajka4 sztuki
masło150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 2
Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Powoli wlewamy płynną czekoladę cały czas ubijając.
Krok 3
Po chwili wsypujemy przesianą mąkę. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Krok 4
Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy połowę ciasta i podpiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 180C ok. 15 min.
Krok 5
Podpieczone ciasto smarujemy masą kajmakową.
Krok 6
Polewamy drugą połową czekoladowego ciasta. Wkładamy do piekarnika na 15 min. Pozostawiamy do wystudzenia.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl