Brownie w paski:)
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • gorzka czekolada - 3 opakowania
  • kakao - 4 łyżeczki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier puder - 2 szklanki
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka - 1.8 szklanek
  • sól - 1 szczypta
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • czekolada - 1 opakowanie
  • śmietana - 3 łyżki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • ciepła woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię z połamaną czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.
  2. Dodawać cacao i cukier, miksować.
  3. Dodawać po trosze mąkę i jajka, mieszać do uzyskania lśniącej konsystencji.
  4. Ciasto przełożyć do tortownicy (24cm). Upiec.
  5. Polewa; Połamaną czekoladę wraz ze śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszać do połączenia składników. Wystudzić.
  6. Lukier; Cukier-puder połączyć z wodą i ucierać, masa powinna być gęsta.
  7. Wstawić na godzinę do zamrażalnika, następnie wyjąć i lekko rozmrozić. Ciasto polać polewą czekoladą.
  8. Wilgotnymi palcami formować paseczki - wałeczki z lukru i ozdobić po wierzchu.Smacznego:)