Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
brukselka50 dekagramów
wątróbka50 dekagramów
cebula1 sztuka
masło2 łyżki
olej1 łyżka
sól2 szczypty
pieprz2 szczypty
tymianek0.5 łyżeczek
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.
Krok 2
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.
Krok 3
Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku.
Krok 4
Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl