| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| olej | 1 łyżka | |
| pieprz | 2 szczypty | |
| tymianek | 0.5 łyżeczek | |
| sól | 2 szczypty | |
| masło | 2 łyżki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| brukselka | 50 dekagramów | |
| wątróbka | 50 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. |
| Krok 2 |
| Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. |
| Krok 3 |
| Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. |
| Krok 4 |
| Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |