|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
olej | 1 łyżka | |
pieprz | 2 szczypty | |
tymianek | 0.5 łyżeczek | |
sól | 2 szczypty | |
masło | 2 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
brukselka | 50 dekagramów | |
wątróbka | 50 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. |
Krok 2 |
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. |
Krok 3 |
Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. |
Krok 4 |
Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |