Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brukselka - 50 dekagramów
  • wątróbka - 50 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 1 łyżka
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • tymianek - 0.5 łyżeczek
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.
  2. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.
  3. Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku.
  4. Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy.