Bruschetta
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kromka bagietki - 12 sztuk
  • Rama z olejem z awokado i nutą limonki - 2 łyżki
  • pomidor - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kilka listków bazylii
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • suszona bazylia - 0.5 łyżeczek
  • suszone oregano - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bagietkę na 12 kromek. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni, włóż kromki i piecz do czasu, aż uzyskają złoty kolor.
  2. Do małej miseczki włóż drobno pokrojone pomidory, całość wymieszaj z posiekaną cebulą, czosnkiem, bazylią, oregano i pieprzem.
  3. Po wyjęciu kromek z piekarnika poczekaj, aż ostygną, a następnie każdą z nich posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
  4. Ponakładaj mieszankę pomidorową po równo na wszystkie kromki bagietki. Całość udekoruj listkami bazylii.