Bruschetta

170


Średnie


20 min.


4 os.

Składniki
kromka bagietki12 sztuk
Rama z olejem z awokado i nutą limonki2 łyżki
pomidor3 sztuki
cebula1 sztuka
kilka listków bazylii
ząbek czosnku1 sztuka
suszona bazylia0.5 łyżeczek
suszone oregano0.5 łyżeczek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój bagietkę na 12 kromek. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni, włóż kromki i piecz do czasu, aż uzyskają złoty kolor.
Krok 2
Do małej miseczki włóż drobno pokrojone pomidory, całość wymieszaj z posiekaną cebulą, czosnkiem, bazylią, oregano i pieprzem.
Krok 3
Po wyjęciu kromek z piekarnika poczekaj, aż ostygną, a następnie każdą z nich posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
Krok 4
Ponakładaj mieszankę pomidorową po równo na wszystkie kromki bagietki. Całość udekoruj listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl