Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bułka grahamka - 4 sztuki
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 8 łyżeczek
  • mały ząbek czosnku - 4 sztuki
  • łosoś wędzony - 8 plastrów
  • mały pomidor - 4 sztuki
  • szczypiorek - 4 łyżeczki
  • mix sałat z rukolą - 4 garść
  • małe kiwi - 4 sztuki
  • orzechy włoskie - 12 sztuk
  • awokado - 4 plastry
  • oliwa z oliwek - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Każdą bułkę grahamkę przekrój na pół. Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posmaruj nią połówki bułki. Opiekaj chwilę w tosterze lub na patelni grillowej.
  2. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę, odsącz z nadmiaru soku. Ułóż na gorących kromkach pieczywa. Do smaku dopraw świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Na pomidora połóż plastry łososia, skrop cytryną i posyp szczypiorkiem.
  3. Przygotuj zieloną sałatkę: mix sałat umyj, odsącz z nadmiaru wody. Kiwi i awokado pokrój w kostkę. Orzechy drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj, skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
  4. Bruschetty podawaj z zieloną sałatką.