Bruschetta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • pomidory - 3 sztuki
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • świeża bazylia
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • sól morska
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bagietkę na 12 kromek. Ułóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  2. Każdą kromkę polej odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.
  3. Sparz pomidory, zdejmij z nich skórkę, wykrój środek i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w miseczce z posiekanym czosnkiem, julienne z bazylii, dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
  4. Nakładaj na grzanki po łyżce doprawionych pomidorów. Podawaj zaraz po przygotowaniu.