Bruschetta

55


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
bagietka1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 szczypta
pomidory3 sztuki
oliwa z oliwek6 łyżek
ząbek czosnku2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
sól morska1 szczypta
świeża bazylia3 listków
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój bagietkę na 12 kromek. Ułóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 2
Każdą kromkę polej odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.
Krok 3
Sparz pomidory, zdejmij z nich skórkę, wykrój środek i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w miseczce z posiekanym czosnkiem, julienne z bazylii, dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Krok 4
Nakładaj na grzanki po łyżce doprawionych pomidorów. Bruschetta jest najsmaczniejsza na ciepłym pieczywie, podawaj zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl