Brzoskwinie w cieście francuskim
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie
  • białko z jajek - 1 sztuka
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wykroić dużym kubkiem 16 kółek.
  2. Brzoskwinie odsączyć z syropu.
  3. Na 8 kółkach położyć połówkę brzoskwini.
  4. W pozostałych ośmiu zrobić po kilka nacięć.
  5. Pozlepiać razem kółka i ułożyć na blasze.
  6. Każde ciastko posmarować roztrzepanym białkiem. Piec ok. 20 minut (na złoty kolor) w nagrzanym do 200 stopni piekarniku
  7. Po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.