Brzoskwiniowa fantazja

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka0.75 szklanek
cukier0.5 szklanek
jajko3 sztuki
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
kakao2 łyżki
Krem:
cukier puder1 szklanka
mleko kondensowane zageszczone1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa2 opakowania
brzoskwinie1 unit
Polewa:
polewa czekoladowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Upiec biszkopt.
Krok 2
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.
Krok 3
Mleko ubić z cukrem na piankę i dodać przestudzone galaretki, wymieszać z owocami, wylać na zimny biszkopt.
Krok 4
Odstawić do zastygnięcia do lodówki.
Krok 5
Udekorować polewą lub wiórkami czekoladowymi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl