Brzoskwiniowa fantazja
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 160-180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 0.75 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • kakao - 2 łyżki
  • krem
  • cukier puder - 1 szklanka
  • mleko kondensowane zageszczone - 1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa - 2 opakowania
  • brzoskwinie - 1 unit
  • polewa
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.
  3. Mleko ubić z cukrem na piankę i dodać przestudzone galaretki, wymieszać z owocami, wylać na zimny biszkopt.
  4. Odstawić do zastygnięcia do lodówki.
  5. Udekorować polewą lub wiórkami czekoladowymi.