|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 0.75 szklanek | |
cukier | 0.5 szklanek | |
jajko | 3 sztuki | |
proszek do pieczenia | 0.5 łyżeczek | |
kakao | 2 łyżki | |
Krem: | ||
cukier puder | 1 szklanka | |
mleko kondensowane zageszczone | 1 opakowanie | |
galaretka brzoskwiniowa | 2 opakowania | |
brzoskwinie | 1 unit | |
Polewa: | ||
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec biszkopt. |
Krok 2 |
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. |
Krok 3 |
Mleko ubić z cukrem na piankę i dodać przestudzone galaretki, wymieszać z owocami, wylać na zimny biszkopt. |
Krok 4 |
Odstawić do zastygnięcia do lodówki. |
Krok 5 |
Udekorować polewą lub wiórkami czekoladowymi. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |