| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 0.75 szklanek | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| jajko | 3 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 0.5 łyżeczek | |
| kakao | 2 łyżki | |
| Krem: | ||
| cukier puder | 1 szklanka | |
| mleko kondensowane zageszczone | 1 opakowanie | |
| galaretka brzoskwiniowa | 2 opakowania | |
| brzoskwinie | 1 unit | |
| Polewa: | ||
| polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upiec biszkopt. |
| Krok 2 |
| Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. |
| Krok 3 |
| Mleko ubić z cukrem na piankę i dodać przestudzone galaretki, wymieszać z owocami, wylać na zimny biszkopt. |
| Krok 4 |
| Odstawić do zastygnięcia do lodówki. |
| Krok 5 |
| Udekorować polewą lub wiórkami czekoladowymi. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |