Brzoskwiniowa fuga

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
kakao3 łyżki
mąka3 szklanki
jajko5 sztuk
cukier5 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
aromat rumowy
proszek do pieczenia3 łyżeczki
brzoskwinie20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto z mąki, Kasi, żółtek, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia i aromatu (ilość według uznania).
Krok 2
Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wyrobić (ja całe ciasto wyrabiam w robocie kuchennym).
Krok 3
Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę (nie dużą, kwadratową), na ciasto rozprowadzić brzoskwinie, a na nie białka ubite na sztywno z 2 łyżkami cukru.
Krok 4
Na pianę wyłożyć ciemne ciasto (skubiąc małe kulki).
Krok 5
Piec ok. 45 minut w temp. ok. 180 stopni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl