Brzoskwiniowa pychotka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • kisiel brzoskwiniowy - 4 opakowania
  • cukier - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajko - 6 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • galaretka pomarańczowa - 1 opakowanie
  • brzoskwinie z puszki - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć jaja z cukrem. Dodać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wlać olej lub stopioną i ostudzoną Kasię, zmiksować.
  2. Upiec ciasto w formie wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej Kasia i obsypanej bułką tarta.
  3. Na gotowy placek wyłożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretka.