Brzoskwinka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto 1
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 5 łyżek
  • mąka krupczatka - 5 łyżek
  • ciasto 2
  • białko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • wiórki kokosowe - 30 dekagramów
  • masa
  • brzoskwinie - 1 puszka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • cukier - 2 łyżeczki
  • żółtko - 2 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto 1: Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę, dodaj cukier, żółtka, na końcu mąkę. Piecz na blasze wyłożonej papierem 15-20 minut w 180*C.
  2. Ciasto 2: Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, wymieszaj z wiórkami. Piecz na blasze wyłożonej papierem 20 minut w 180*C.
  3. Masa: brzoskwinie osącz, zalewę zagotuj.
  4. W kubeczku rozprowadź proszek budyniowy, żółtka, cukier i 2 łyżki wody, wlej do gotującej się zalewy, ugotuj jak budyń.
  5. Zimny zmiksuj z Kasią. Brzoskwinie drobno pokrój, wymieszaj z masą.
  6. Ostudzone 1 ciasto posmaruj masą i przykryj ciastem 2.