Brzoskwinka

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto 1:
jajko5 sztuk
cukier5 łyżek
mąka krupczatka5 łyżek
Ciasto 2:
białko 6 sztuk
cukier1 szklanka
wiórki kokosowe30 dekagramów
Masa:
brzoskwinie1 puszka
budyń śmietankowy1 opakowanie
cukier2 łyżeczki
żółtko2 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto 1: Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę, dodaj cukier, żółtka, na końcu mąkę. Piecz na blasze wyłożonej papierem 15-20 minut w 180*C.
Krok 2
Ciasto 2: Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, wymieszaj z wiórkami. Piecz na blasze wyłożonej papierem 20 minut w 180*C.
Krok 3
Masa: brzoskwinie osącz, zalewę zagotuj.
Krok 4
W kubeczku rozprowadź proszek budyniowy, żółtka, cukier i 2 łyżki wody, wlej do gotującej się zalewy, ugotuj jak budyń.
Krok 5
Zimny zmiksuj z Kasią. Brzoskwinie drobno pokrój, wymieszaj z masą.
Krok 6
Ostudzone 1 ciasto posmaruj masą i przykryj ciastem 2.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl