Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą

0


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
mleko 0,5% tłuszczu3 szklanki
mąka ziemniaczana4 łyżeczki
cukier waniliowy4 łyżeczki
cynamon do smaku1 szczypta
pomarańcza4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do garnka wlej ¼ szklanki wody i zagotuj.
Krok 2
Do mleka dodaj cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i szczyptę cynamonu (najlepiej świeżo startego), wymieszaj a następnie wlej do naczynia z gotującą się wodą delikatnie cały czas mieszając.
Krok 3
Gdy budyń się zagotuje, przelej do zimnej salaterki.
Krok 4
Pomarańczę obierz ze skórki, podziel na cząstki, połóż na małym talerzyku obok salaterki z budyniem.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl