Budyń waniliowy z laską cynamonu i pomarańczą
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko 0,5% tłuszczu - 3 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 4 łyżeczki
  • cynamon do smaku - 1 szczypta
  • pomarańcza - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej ¼ szklanki wody i zagotuj.
  2. Do mleka dodaj cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i szczyptę cynamonu (najlepiej świeżo startego), wymieszaj a następnie wlej do naczynia z gotującą się wodą delikatnie cały czas mieszając.
  3. Gdy budyń się zagotuje, przelej do zimnej salaterki.
  4. Pomarańczę obierz ze skórki, podziel na cząstki, połóż na małym talerzyku obok salaterki z budyniem.