Budyniowy sernik
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jajko - 2 sztuki
  • żółtko - 1 sztuka
  • mleko - 1 litr
  • budyń czekoladowy - 3 opakowania
  • miękka margaryna Kasia - 0.5 sztuk
  • cukier - 0.5 szklanek
  • serek homogenizowany waniliowy - 750 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • białko - 1 sztuka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę.
  2. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.
  3. Odstawić do wystygnięcia.
  4. Miękką Kasię utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.
  5. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
  6. Na koniec lekko mieszając, połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.