Bułeczki pizzowe

Składniki:

  • cebula - 4 sztuki
  • przecier pomidorowy - 4 łyżki
  • pieprz
  • pomidory - 4 sztuki
  • sól
  • margaryna - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • oregano - 1 łyżeczka
  • mąka - 50 gramów
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • ciasto:
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • drożdże - 150 gramów
  • farsz:

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.
  2. Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.
  3. Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.
  4. Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.
  5. Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.