Bułeczki ze szpinakiem
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ser żółty - 100 gramów
  • szynka konserwowa - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
  2. W garnku podsmaż cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę. Dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i zagotuj.
  3. Kajzerki przekrój na pół i usuń z nich miękką część. Bułki napełnij farszem. Posyp wierzch startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Do szpinaku możesz również dodać suszone pomidory.