Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

0


Łatwe


35 min.


2 os.

Składniki
kasza bulgur100 gramów
czerwona komosa ryżowa15 gramów
kasza jęczmienna35 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
ciecierzyca z puszki60 gramów
cebula1 sztuka
oliwa z oliwek2 łyżki
cukinia1 sztuka
imbir suszony0.5 łyżeczek
sałatka z wodorostów wakame80 gramów
natka pietruszki1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.
Krok 2
Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.
Krok 3
Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.
Krok 4
Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl