Bulgur, czerwona komosa i jęczmień
  • 35 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza bulgur - 100 gramów
  • czerwona komosa ryżowa - 15 gramów
  • kasza jęczmienna - 35 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • ciecierzyca z puszki - 60 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • cukinia - 1 sztuka
  • Imbir z Nigerii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • sałatka z wodorostów wakame - 80 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.
  2. Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.
  3. Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.
  4. Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.