|
Składniki | ||
kasza bulgur | 100 gramów | |
czerwona komosa ryżowa | 15 gramów | |
kasza jęczmienna | 35 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
ciecierzyca z puszki | 60 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
cukinia | 1 sztuka | |
imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
sałatka z wodorostów wakame | 80 gramów | |
natka pietruszki | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie. |
Krok 2 |
Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę. |
Krok 3 |
Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą. |
Krok 4 |
Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |