| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza bulgur | 100 gramów | |
| czerwona komosa ryżowa | 15 gramów | |
| kasza jęczmienna | 35 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| ciecierzyca z puszki | 60 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
| sałatka z wodorostów wakame | 80 gramów | |
| natka pietruszki | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie. |
| Krok 2 |
| Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę. |
| Krok 3 |
| Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą. |
| Krok 4 |
| Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |