Bulgur z warzywami

14


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kasza bulgur lub kuskus200 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
ogórek1 sztuka
pomidory2 sztuki
sok z jednej cytryny
gęsty jogurt200 mililitrów
kilka listków świeżej natki pietruszki i mięty
oliwa z oliwek30 mililitrów
czarne oliwki3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj bulion, rozprowadź kostkę Bulionu na włoszczyźnie w 400 mililitrach wody.
Krok 2
Odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu, najlepiej za pomocą dwóch takich samych naczyń. Zalej kaszę gorącym bulionem, zakryj i odstaw na 3-4 minuty. Po tym czasie odkryj, wlej oliwę i mieszaj łyżką, aż kasza trochę ostygnie i zrobi się sypka.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę, ogórka (bez skóry) tak samo. Zioła posiekaj.
Krok 4
Wymieszaj warzywa i zioła z kaszą. Dopraw sokiem z cytryny. Podawaj z łyżką gęstego jogurtu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl