Bulion pomidorowy

2


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr3 sztuki
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 sztuka
suszone pomidory2 sztuki
jajka3 sztuki
chilli1 sztuka
świeży imbir1 sztuka
listek bazylii3 sztuki
żółta papryka1 sztuka
pietruszka1 sztuka
seler1 sztuka
marchewka1 sztuka
świeże pomidory2 sztuki
puszka przecieru pomidorowego1 sztuka
kurczak700 gramów
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso i warzywa zalej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia, a następnie zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (imbir, chilli, czarny pieprz, ziele angielskie i liść laurowy), przecier pomidorowy, kostkę Knorr oraz jednego pomidora ze skórą.
Krok 2
Całość gotuj około 3 godzin na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie przecedź wywar przez sito i nieco przestudź. Białko z jaj roztrzep, dodaj do zupy i doprowadź do wrzenia, uważając, aby rosół się nie przypalił. Całość przecedź przez gazę.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj Fix Knorr według przepisu z opakowania. Część sosu nalej na dno szklanego naczynia, w którym będzie serwowana zupa.
Krok 4
Pokrój suszone pomidory oraz paprykę, a następnie połóż je na wierzch sosu. W środku talerza umieść łyżkę. Trzymając ją jedną ręka powoli wlewaj bulion kierując strumień na łyżkę tak, aby nie zmącił sosu na dnie.
Krok 5
Zupę udekoruj drobno pociętymi listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl