Bulion z grzybami i serem Tofu

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
olej słonecznikowy1 łyżka
pieprz
sól
ocet ryżowy1 łyżka
olej sezamowy1 łyżeczka
Rosół z kury Knorr4 szklanki
sos rybny1 łyżka
ząbek czosnku zmiażdżony 1 sztuka
suszone chińskie czarne grzyby4 szklanki
ser tofu pokrojony w kostkę 0.5 szklanek
świeże pokrojone w plasterki boczniaki1.5 szklanek
zielone chili drobno posiekane 1 sztuka
cebulka posiekana młoda6 sztuk
listki z limonki drobno posiekane 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.
Krok 3
Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.
Krok 4
Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.
Krok 5
Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.
Krok 6
Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Całość zagotuj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl