|
Składniki | ||
olej słonecznikowy | 1 łyżka | |
pieprz | ||
sól | ||
ocet ryżowy | 1 łyżka | |
olej sezamowy | 1 łyżeczka | |
Rosół z kury Knorr | 4 szklanki | |
sos rybny | 1 łyżka | |
ząbek czosnku zmiażdżony | 1 sztuka | |
suszone chińskie czarne grzyby | 4 szklanki | |
ser tofu pokrojony w kostkę | 0.5 szklanek | |
świeże pokrojone w plasterki boczniaki | 1.5 szklanek | |
zielone chili drobno posiekane | 1 sztuka | |
cebulka posiekana młoda | 6 sztuk | |
listki z limonki drobno posiekane | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut. |
Krok 2 |
Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw. |
Krok 3 |
Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty. |
Krok 4 |
Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj. |
Krok 5 |
Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut. |
Krok 6 |
Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem. |
Krok 7 |
Całość zagotuj. |
Autor: pasibrzuch |