| |||||||||
| Składniki | ||
| olej słonecznikowy | 1 łyżka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| ocet ryżowy | 1 łyżka | |
| olej sezamowy | 1 łyżeczka | |
| Rosół z kury Knorr | 4 szklanki | |
| sos rybny | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku zmiażdżony | 1 sztuka | |
| suszone chińskie czarne grzyby | 4 szklanki | |
| ser tofu pokrojony w kostkę | 0.5 szklanek | |
| świeże pokrojone w plasterki boczniaki | 1.5 szklanek | |
| zielone chili drobno posiekane | 1 sztuka | |
| cebulka posiekana młoda | 6 sztuk | |
| listki z limonki drobno posiekane | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut. |
| Krok 2 |
| Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw. |
| Krok 3 |
| Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty. |
| Krok 4 |
| Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj. |
| Krok 5 |
| Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut. |
| Krok 6 |
| Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem. |
| Krok 7 |
| Całość zagotuj. |
| Autor: pasibrzuch |