| |||||||||
| Składniki | ||
| posiekany bundz | 800 gramów | |
| posiekany tymianek | 1 łyżka | |
| posiekany rozmaryn | 1 łyżka | |
| posiekane ząbki czosnku | 4 sztuki | |
| olej z pestek winogron | 3 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| roztarty czosnek | 1 sztuka | |
| pokrojony na kromki, wiejski cleb | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bundz to taki owczy serek, ale nie oscypek, bo nie solony i nie wędzony. Można go kupić w górach, ale od jakiegoś czasu także w dobrych delikatesach. Niesamowity jest BUNDZ Z GRILLA, zwłaszcza, jeśli nie możesz już patrzyć na kolejne porcje karkówki czy kiełbasy. |
| Autor: Pascal Pascal |