|
Składniki | ||
cukier | 1 szczypta | |
świeża kolendra | 2 łyżki | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 0.3 sztuk | |
przegotowana woda | 1 łyżka | |
olej z pestek winogron | 3 łyżki | |
burak czerwony | 1 sztuka | |
śliwki suszone kalifornijskie bez pestek | 8 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). |
Krok 2 |
Śliwki namoczyć. |
Krok 3 |
Gotować 5 minut w małej ilości wody. |
Krok 4 |
Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami. |
Krok 5 |
Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs. |
Autor: Grażyna Molak |