Buraczki z suszonymi śliwkami

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cukier1 szczypta
świeża kolendra2 łyżki
Sos sałatkowy włoski Knorr0.3 sztuk
przegotowana woda1 łyżka
olej z pestek winogron3 łyżki
burak czerwony1 sztuka
śliwki suszone kalifornijskie bez pestek8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).
Krok 2
Śliwki namoczyć.
Krok 3
Gotować 5 minut w małej ilości wody.
Krok 4
Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.
Krok 5
Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl