Buraczkowa na skrzydełkach
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 6 sztuk
  • skrzydełka drobiowe - 4 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Do Garnka wlewamy wodę dodajemy skrzydełka liść laurowy ,ziele angielskie czosnek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą.
  2. Gotuję na małym ogniu do miękkiego ziemniaka Następnie dodaje bulionetke 2 sztuki drobiowe i nadal gotuje jakieś 15 minut
  3. Na koniec dodaje buraczki wkładam wszystko ze słoiczka takiego po dżemie .Gotuje nadal na małym ogniu jakieś z 20 minut i gotowe :)