| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| olej | 4 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier | 1 szczypta | |
| mąka | 2 łyżki | |
| ocet | 0.5 łyżeczek | |
| jabłka | 2 sztuki | |
| buraki | 5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce. |
| Krok 2 |
| Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków. |
| Krok 3 |
| Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków. |
| Krok 4 |
| Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem. |
| Autor: pasibrzuch |