| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pomieszaj razem z Przyprawą do grilla Knorr, posiekaną kolendrą, chilli, imbirem oraz olejem sezamowym. Wyrób ręką. Uformuj okrągłe hamburgery o masie około 120 g. Hamburgery powinny mieć średnicę co najmniej 10 cm i być grube na około 2 cm. |
| Krok 2 |
| Kotlety wrzuć bezpośrednio na dobrze rozgrzany ruszt grillowy. Grilluj około 20 minut. Po tym czasie hamburger powinien być już dobrze wysmażony. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sałatkę. Kapustę poszatkuj nożem. Marchewkę zetrzyj na tarce. |
| Krok 4 |
| W misce pomieszaj olej sezamowy ze startym na tarce imbirem, sosem sojowym rozkruszonymi orzeszkami ziemnymi, posiekana kolendrą. Powstały sos zamieszaj z poszatkowaną kapustą, mocno ściskając kapustę w rękach, tak aby zmiękła w sosie. |
| Krok 5 |
| Przygotuj bułki, przekrój je na pół, opiecz na grillu, posmaruj z obu stron majonezem Hellmann’s wymieszanym z tabasco. Na górną część bułki nałóż przygotowaną sałatkę z kapusty, na dolną połóż zgrillowanego burgera. Kanapkę przykryj górną częścią bułki z sałatą. |